11/14/11 18:09
(http://www.klassa.bg/)

СОС прие новите районни кметове

СОС прие предложените от кмета на София кандидатури за районни кметове по време на заседанието си вчера. Изборът беше с тайно гласуване, при което предложените кандидати получиха между 40 и 43 гласа „за“.
Столичният общински съвет утвърди и състава на 14 постоянни комисии. С решението си съветниците обединяват две комисии от миналия мандат - по етика и по граждански права, молби и жалби, с което постоянните комисии се намаляват с една.
Според председателя на групата съветници от ГЕРБ Малина Едрева предстои до 20 дни да се реши дали ще се продължи съществуването на комисията по демографска политика, но според съветниците през миналия мандат не е имало съществени резултати от дейността й.
Всички комисии се оглавяват от съветници от групата на ГЕРБ, като само комисиите по етика, по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и по обществен ред и сигурност ще са с нови председатели.


Разпоредиха проверка на Общинска банка

Столичният общински съвет гласува представителите му в Надзорния съвет на Общинска банка да предприемат мерки за установяване на състоянието на банката. Периодът, който ще обхване проверката, е от януари 2010 до октомври 2011 година. Предложението беше прието с пълно мнозинство от присъстващите съветници.
Съветниците дискутираха около въпроса, дали проверката трябва да се нарече одит или ревизия. Георги Кадиев от БСП припомни, че до момента са приемани одитни доклади за всяка отделна година.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване