11/27/11 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Откриват директни полети София-Пекин

Възможностите за откриване на директен полет между България и Китай, както и потенциалът за сътрудничество в областта на ВЕИ, млекопроизводството, винопроизводството и земеделието бяха в центъра на разговора между заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и китайска делегация от автономен район Вътрешна Монголия, водена от Джан Шу Дъ, главен инженер на комисията за икономика и информационни технологии на провинцията.
Разкриването на директна самолетна линия между България и Китай ще се отрази положително както върху туризма, така и върху двустранните бизнес контакти между двете страни. Наблюдава се засилен инвеститорски интерес на китайски компании към нашата страна. Това се дължи както на стабилната бизнес среда и проинвестиционното законодателство, така и на потенциала и предимствата на България като входна врата към пазара на ЕС, посочи зам.-министър Маринов.
Развитието на ВЕИ проектите също бе обсъдено по време на срещата. По думите на Иво Маринов българската политика в тази област акцентира върху балансираното навлизане на ВЕИ на пазара при приемливи за обществото цени. В България има благоприятни условия за производство на електричество от геотермална енергия и от биомаса, подчерта Маринов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване