12/19/11 22:45
(http://e-vestnik.bg/)

Динозаври с майонеза

Румен Белчев

Коледният дух все по-силно завладява вестниците и техните автори - в навечерието на светлия празник на почит са християнските ценности - вяра, надежда, любов…

И справедливостта, разбира се - ето, Дупнишкият съд, макар и с тригодишно отлагане, се произнесе - “Братя Галеви плащат 8000 лв. за обида “идиот” - тръби радостно “24 ЧАСА”. Собствеността на конкурента на пресгрупата, “ТЕЛЕГРАФ”, внася уточнения - “Осъдиха брат Галев на 4 бона глоба”. Не двамата - единия, не осем, а четири… Точно наполовина!

Половин справедливост все пак е по-добре от никаква, нали!

В борбата и шегата помага - посред тракторната блокада на София “ТРУД” ни приветства с малко нелепото заглавийце: “Чувате тътен и гръмогласен рев? Спокойно! Не са стачкуващи трактористи и жп кондуктори, а стадо динозаври с Том 4 на гръб”… На стреснатите читатели ще поясним, че става въпрос за реклама на детска книжка, издавана от вестника. И ще отбележим зоофилската тенденция във вестниците - миналата седмица един нарече читателите си “животни”, тази седмица - друг - “стадо динозаври”… Какво ли ще четем следващата?

Коледа иде - някои вече си получиха подаръците, някои още ги чакат, трети пък може и да не ги дочакат - но това не е важно, важното е  настроението да не пада и купонът да върви! Ето, например, в Пазарджик “Кмет забрани гащи в коледен базар”. “ТЕЛЕГРАФ” приветства инициативата на пазарджишкия кмет да извади от базарите “сутиени, гащи и др. бельо”.

Какво ти Пазарджик - и Ватикана се намесва в празничната суматоха! Четете “НОВИНАР” - “Ватикана ще покръства извънземни”! Светите отци с нетърпение очаквали контакт с извънземните, за да преминат към тяхното покръстване, разбира се, след получаване на съгласието им. “Всяко същество, независимо колко пипала има то, може да притежава душа” - споделя папски астроном. Изключително ценното изказване се коментира като “поредната стъпка на Ватикана към помиряване с научната общност”…

Помирението - още една изконно коледна ценност! “24 ЧАСА” прави решителна стъпка към помиряването на храма с прогонените от него преди две хиляди години търговци. В приложения към един от броевете Църковен календар Господнята молитва “Отче наш” завършва неочаквано:  “…Защото Твое е царството и силата, и славата вовеки. Амин!… Със съдействието на майонеза (…) и минерална вода (…)”

В интерес на истината, текстът на молитвата все пак е отделен с каренце от рекламата. Но да гудиш реклама на майонеза посред две молитви е наистина стъпка към помиряването на вестникарския идиотизъм с изучавания от студентите по медицина…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Публикувана на 12/19/11 22:45 http://e-vestnik.bg/13438/dinozavri-s-mayoneza/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване