12/19/11 18:49
(http://www.klassa.bg/)

Доларът се повиши, вонът отстъпи

Доларът поскъпна спрямо йената за първи път от три дни, след като излезе новината за смъртта на севернокорейския лидер Ким Чен-ир, съобщи „Блумбърг“. Това засили опасенията, че нестабилността в Азия може да се засили. Еврото заличи загубите си, преди финансовите министри на еврозоната да се срещнат и да обсъдят методите на финансовия пакт, договорен на 9 декември. Шведската крона също засили позициите си преди срещата на централната банка. Южнокорейският вон отстъпи до двумесечно дъно заради усилията на страната да увеличи защитата по границата и бреговата охрана заради нарасналите опасения на военните. Йената също загуби от притесненията за дестабилизация на региона. Заради географската близост, ако се стигне до дестабилизация в Северна Корея, Южна Корея и Япония също ще бъдат засегнати, заяви Коджи Фукая, главен валутен стратег в Credit Suisse Group AG, Токио. Канадските долари спечелиха, след като суровият петрол напредна след седмична загуба.
Има много причини да притежавате долари, коментира Сара Йейтс, стратег по обмен на валута в Barclays Plc, Лондон. На практика нямаме напредък и в Европа, а сега несигурността в Азия се увеличава с това, което се случва в Северна Корея, допълва експертът.
Доларът засили позициите си с 0.2% до 77.90 йени. Спрямо единната валута ръстът му беше от 0.1% до 1.3033 долара за евро. Парите от Стария континент добавиха 0.1% към стойността си до равнище от 101.52 йени. Вонът отслабна с 1.4% до ниво от 1174.80, като преди това беше докоснал 1179.95, което е най-ниската му точка след 7 октомври. Канадските долари добавиха 0.4% до ниво от 1.0337 за щатски долар.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване