12/19/11 18:42
(http://www.klassa.bg/)

Иво Тонев: Ако "Локо" (Сф) фалира, нямам право да заемам ръководен пост в "Левски"

Считаният за нов председател на Управителния съвет на „Левски“ Иво Тонев призна, че има вероятност да не заеме официално поста си на „Герена”. Тя може да стане реалност, ако бившият му вече клуб „Локомотив“ (София), на който той бе изпълнителен директор в последните 8 години, бъде обявен в несъстоятелност. Според закона един човек не може да бъде в управата на футболен клуб, след като последният, в който е бил, се е обявил в несъстоятелност, макар че според Търговския регистър самият Тонев не се води на работа в „Надежда” от 15 ноември. „Първо искам да уточня, че все още нищо не е официализирано, не съм встъпил в длъжност. Това няма как да стане до 9 януари, когато ще бъде общото събрание на „Локомотив" (София). Ако клубът фалира, законът не позволява да заемам ръководен пост никъде”, призна шефът на Българския спортен тотализатор пред „Дарик”, след което обясни, че БСТ няма да става спонсор на „Левски“. „Тази седмица ще се финализират отношенията между Батков и новия спонсор, но това не е спортният тотализатор”, категоричен беше Тонев.
Той обясни и ситуацията относно новите ръководни органи на „Герена”, като отрече казаното от Тодор Батков, че Стилян Шишков ще бъде изпълнителен директор на „сините”, както и слуховете, че президентът на родната федерация по културизъм Александър Сталийски ще стане трети директор в „Левски“. “Стилян ще се занимава само с една конкретна част от дейността – маркетинг, реклама, модерните думи мърчъндайзинг, интернет- пространство. Той е човек, който е професионалист в тази област. Поне от това, което аз съм запознат, длъжностната му характеристика в “Левски“ няма да бъде на изпълнителен директор“, поясни Тонев.
Той се зарече, че няма да се бърка в селекцията на „Герена”, като ще я остави изцяло в ръцете на треньора Николай Костов, но подчерта, че летните попълнения на „сините” не са били на необходимото ниво и сега се търсят доста футболисти, които да подсилят състава през зимата. От „Герена“ се разбра, че "Левски" преговаря с лидера в кипърското футболно първенство АЕЛ (Лимасол) за трансфер на испанското крило Тони Калво. Той беше привлечен с големи надежди на стадион "Георги Аспарухов", но се представи по-слабо от очакваното.


Футболист на "сините" катастрофира с 2.55 промила алкохол


Полузащитникът Мариян Огнянов стана поредният футболист на "Левски" в последните години, който катастрофира при шофиране в нетрезво състояние. Инцидентът с 23-годишния футболист е станал oколо Лом. След посещение в нощен клуб Огнянов се е качил в "Ауди A4", собственост на софийска фирма. На път за своя дом в квартал Младеново той е загубил управление над автомобила, излязъл е от платното и се е разбил в оградата на къща. Огнянов не е пострадал при удара. При проверката за алкохол на мястото на инцидента дрегерът е показал 2.55 промила.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване