12/19/11 18:58
(http://www.klassa.bg/)

Историческата драма „Рождество“ тръгва на Коледа по bTV

В навечерието на предстоящите светли празници Коледа и Нова година bTV ще зарадва своите зрители със специална селекция от филми. Сред заглавията, които ще се завъртят в националния ефир на лидера bTV, за първи път са „Фред Клаус”, „Рождество”, „Лак за коса” от 2007 г., „Без резервации”, „Алвин и катериците”, „Анастасия”, „Полярен експрес”, „Златният компас”, „Нанси Дрю” и др. В първия час след Бъдни вечер тръгва историческата драма „Рождество“ с участието на ослепителната Кийша Касъл-Хюджис в главната роля на Мария Магдалена. На 28-и от 20 ч е програмирано филмовото превъплъщение на Катрин Зита-Джоунс в „Без резервации“ - история, която ще ни заведе зад кулисите на ресторант в Манхатън, където доминират строги правила.
По bTV Comedy сред заглавията, които ще забавляват зрителите, са „Анализирай това” и „Анализирай онова”, двете части на „Смотаняци”, „Сърдити старчета” и „Още по-сърдити старчета”, премиерното заглавие „Духове по Коледа”, филмовата екранизация на класическата приказка „101 далматинци”, „Историята на Пепеляшка”.
На 24 декември по bTV Comedy ще стартира и премиерният за България комедиен минисериал „Романтични бъркотии”.

„Посетители” пристигат премиерно за България по bTV Cinema

Фантастичният сериал „Посетители” („V”) тръгва премиерно за България на 29 декември по bTV Cinema. Номинираната за награди Emmy и People’s Choice Award поредица ще представи на зрителите зрелищен екшън всеки делник от 18:00 часа.
Посетителите са сред нас. Едновременно те се появяват във всеки голям град по света, разпространявайки послание за мир. Те искат да споделят познанието си за технологиите и позицията си, че всички трябва да са единни, а не да се делят по държави и от страх. Те искат да се обединим. А за да го направим, те разчитат на много важен елемент от човешката природа - предаността.
Първоначално считани за заплаха, „Посетителите”, или „V”, бързо се превръщат в очарование и връзка към нещата, които се намират извън познанието и контрола. За тийнейджъра Тайлър те са „билет” да бъде част от нещо голямо и нещо, което дава надежда.

Ситкомът „Женени с деца” тръгва от 29 декември

Забавното ежедневие на едно мързеливо американско семейство ще проследи ситкомът „Женени с деца”. Поредицата ще се излъчва по bTV Comedy от 29 декември всеки делничен ден от 22:00 часа.
Ал Бънди (Ед О’Нийл) е главата на семейството. Той е бивш играч на гимназиалния отбор по американски футбол, докато не среща Пеги (Кейти Сагал). След срещата с бъдещата си съпруга неговият живот се разпада и той е принуден да стане продавач на обувки. За своята мизерия Ал изцяло обвинява Пеги. Тя е мързелива жена, която предпочита да гледа телевизионни шоу програми пред това да възпитава двете им деца или да върши домакинска работа.

„България търси талант“ се готви за втория сезон

Три пъти повече и по-нестандартни са кандидатите за участие във втория сезон на „България търси талант” по bTV. Последните прослушвания ще бъдат на 20, 21, 22 и 23 декември в София. Журито на предварителните кастинги на „България търси талант” е смаяно от кандидатите за слава във втория сезон на шоуто по bTV. За разлика от първото издание тази година на регионалните прослушвания се явиха много повече кандидати с нетрадиционни таланти и с много по-разнообразни номера и умения за сметка на певците. В Пловдив се яви гледачка, която твърди, че лекува хората от разстояние, без те дори да знаят. Сензация предизвика и номер, изпълнен от група, чиито членове са на средна възраст 80 години. Журито впечатли и талант, който изпълняваше брейк движения, докато правеше бийтбокс с уста. Предварителният кастинг в Пловдив дори беше прекъснат за кратко, тъй като се наложи екипът да гони 6-килограмов заек, който избяга от стопанина си, след като беше представен пред комисията.
Желаещите да покажат своя талант и да се състезават за наградата от 60 000 лв. могат да се явят на прослушване в София на 20, 21, 22 и 23 декември.

Специални издания на „Сан Стефано“ 29

Специални издания на любими предавания, филмови премиери и празнични концерти предлага БНТ през коледните и новогодишните празници.
Сред филмовите заглавия, които БНТ е избрала за своите зрители, са филмите „Коледа насред нищото”, „Жените”, „Неочаквано семейство”, „Костюм на Дядо Коледа”, „Какво искат жените” и др., както и сериалите „Фелипе и Летисия”, „Буденброкови” и „Под прикритие”. През коледно-новогодишните празници БНТ ще предложи и нови за българския ефир филмови заглавия, сред които е хитовата индийска продукция с 8 награди „Оскар” „Беднякът милионер”, както и премиерната за тв ефира филмова копродукция „ТИЛТ”.
В навечерието на Коледа зрителите на БНТ ще се насладят на концерта на Майкъл Болтън от Роял Алберт хол, Лондон. Традиционната „Една коледна нощ в операта” тази година ще бъде със специалното участие на тенора Бойко Цветанов, Орлин Павлов, Аделина Кънева, Нора, Тони Димитрова и Стефан Диомов, разбира се, Тончо Токмакчиев и Ани Михайлова и др. В съботната вечер зрителите ще видят и концерта на Васил Петров от тазгодишния фестивал на празника на изкуствата „Аполония”.
БНТ е приготвила и концерти с класическа музика. Първият е с участието на Доминго, Карерас и Натали Коп, а вторият - традиционния по случай Нова година на Виенската филхармония, който ще бъде излъчен на живо от австрийската столица. В програмата ще присъстват още етноконцертът „Под едно небе” и рок групата „Пух”. Зрителите ще могат да се насладят и на концерт-спектакъла „Перкоса”.
Зрителите ще станат свидетели на празничния концерт от площад „Батенберг“ „Сцена под звездите”. Водещи на новогодишната програма ще бъдат Мария Силвестър и Силвестър Силвестров.
ТВ7 с новинарски обзори на 2011 г. В коледната и новогодишната си програма TV7 е решила да заложи на сериозните новинарски обзори за изминалата година, които ще са съчетани с богата празнична филмова програма. На 25 декември от 17:00 ч зрителите ще могат да видят значимите теми от изминалата година през погледа на Николай Бареков и Миа Сантова, а втората част ще бъде излъчена в навечерието на Нова година от 17.00 ч.
В последния ден на годината „Факторът Кошлуков” освен равносметка ще направи и прогнози за 2012 г.
В дните между Коледа и Нова година (27–30.12.2011 г.), както и през първата седмица на януари 2012 г. (03-06.2011 г.) сутрешният блок на TV7 - „БОДИЛНИК“, е програмиран с различен начален час – 7:45, уточниха от медията.
Аудиторията на телевизията ще може да проследи и още две заглавия от поредицата за Джеймс Бонд - „Златното око“ и „Винаги ще има утре“, на 31 декември и 1 януари от 19.45 ч. Акцент в празничната програма са двата риалити формата, които телевизията стартира през декември, а навръх Коледа от 21:45 ч ще бъде излъчен концертът на Майкъл Бубле.
Първият лайв на Star Machine – първото актьорско риалити в българския ефир, където 15 финалисти се борят за голямата награда – двугодишно обучение във Филмовата академия на Ню Йорк във филиала й в Лос Анджелис, като финалистите вече са известни, ще бъде в ефир на Бъдни вечер точно в 19:45 ч.

Всички продукции на Нова тв с празнични издания

Всички предавания и формати в ефира на Нова тв са планирали свои празнични издания в празничните дни.
Истинска зимна приказка и неповторима атмосфера ще има часове преди настъпването на 2012 г. в студиото на най-българското предаване „Аз обичам България” (31 декември, 21:00 ч). Богдана Карадочева и Васил Найденов ще играят и пеят в отбора на Андрей Слабаков, а Преслава и Галена в амплоато им на народни певици ще се състезават в отбора на Юлиан Константинов. Специални гости на предаването ще бъдат Орлин Павлов, Графа и Любо.
Празнични новогодишни трапези на „Бон апети” ще има в последната седмица на декември. Водещите Лора и Стоян ще дават идеи за тематични партита.
На Бъдни вечер от 23 часа, в часовете на надеждата, Венета Райкова и “Горещо” представят един специален проект “Чудoтворните икони, които бдят над България”.
От 26 до 30 декември сутрешният блок на Нова тв „Здравей, България” ще се води от известни личности, които ще задават своите въпроси към други известни личности.
На първи януари Цветанка Ризова ще срещне своите зрители с художничката Лили Димкова, с най-добрия български боксьор Кубрат Пулев и певицата Андреа.
Всичките 13 финалисти в музикално шоу номер 1 записаха празничен поздрав към зрителите на Нова тв. Песента се нарича Let it snow. Предстои излъчване на запис на концерта от октомври на Графа и приятели (24 декември, 23:00 ч) и декемврийския концерт на Мария Илиева на сцената на X Factor „10 години „Лунен сън”.
На Бъдни вечер Нова тв ще покаже хитовата комедия "Капан за родители", а за любителите на анимацията – "Рататуй" и "Шреки Трети". В деня на Коледа от 20:00 ч ще гастролира носителят на „Оскар“ Никълъс Кейдж заедно с Даян Крюгер в култовия екшън "Съкровището". Техните приключения ще продължат и във втората част "Съкровището: Книгата на тайните", която ще бъде показана в първия ден от Новата година.
За празничната атмосфера ще допринесат и романтичната комедия "Омагьосана" със Сюзън Сарандън и Ейми Адамс (26 декември), както и забавната Ема Томпсън в "Бавачката Макфий" (23 декември). Филмите с тв премиера са "Момиче от Джърси" (27 декември) с участието на Бен Афлек, Лив Тайлър, Мат Деймън и Дженифър Лопес, както и "Хотел за кучета" (30 декември) с Ема Робъртс и Лиса Кудроу.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване