01/07/12 16:58
(http://radiomilena.com/)

EVN възстанови електрозахранването за над 40 селища от началото на снежната буря

 Към 16.00 ч. на 07.01.2012 г. ситуацията във високите планински части на Югоизточна България е следната: с нарушено електрозахранване остават общо 47 селища, като към 11.30 часа техният брой беше 89.
По-голямата част от тези селища са в районите на Девин, Чепеларе и Златоград. Осигурено е електрозахранването в градовете Смолян, Баните, Девин, Батак, Златоград, Ардино. Общо 30 екипа на дружеството работят за възстановяване на нормалните схеми. Към момента е възстановено електрозахранването и за почивните домове в района на хижа Здравец, южно от град Пловдив. Все пак в района обстановката остава усложнена поради силния вятър и снеговалеж.
Екипите на EVN България извършват обход на място със снегоходки и моторни шейни в районите, където е необходимо. На много места, включително и във високите планински части, се извършва обход по дължината на захранващите електропроводи с цел отстраняване причините за авариите.
Допълнителен ресурс е мобилизиран и в диспечерските центрове за управление на мрежата. По места е доставена наличната специализирана техника и механизация. Обстановката е силно затруднена от снегонавявания, паднали дървета по електропроводите в планинските части и затруднения достъп по пътищата. За по-добрата координация на възстановителните работи и доставка на необходимите ресурси в EVN България функционира кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.
Клиентите могат да сигнализират за аварии, телефон  0700 1 0007

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване