01/28/12 15:04
(http://radiomilena.com/)

Частни съдебни изпълнители: Икономическата стагнация в страна е сериозна

2,4 млрд. лева са събрали частните съдебни изпълнители за последните шест години. От тях към държавния бюджет са преведени над 200 млн. лева. Данните бяха оповестени по време на годишния отчет на Камарата на частните съдебни изпълнители, предаде агенция КРОСС.

180 000 дела са образувани само за миналата година, а събраните пари възлизат на 700 млн. лева. Причината за това според съдебните изпълнители е в икономическата стагнация.

При положение, че за изминалата година делата са с 40 000 повече отколкото през 2010 г., това показва, че икономическата стагнация в страна е сериозна и все още няма подобрение. А ние това го виждаме най-много и голям проблем за съдебния изпълнител е, че и двете страни идват, и двете искат – за едната е жизнено важно да си събере веднага вземането, а за другата – да го отложи във времето, обясни председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев.

По думите му задлъжнялостта се увеличава непрекъснато и то във всички сфери. Най-много обаче са делата в полза на фирми срещу други фирми, на второ място са банките като кредитори и след това са гражданите, допълни той.

Като основен приоритет от камарата очертаха развитието на електронното събиране на информацията за длъжника и електронното запориране на сметки и имущество. До момента частните съдебни изпълнители имат електронна връзка с търговския регистър, с базата данни на НОИ, както и с Национална агенция приходи.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване