02/12/12 18:53
(http://www.klassa.bg/)

1 000 000 лева е инвестицията за Европейската купа

След прекъсване от повече от две десетилетия Пампорово отново е домакин на важно европейско ски състезание. Дисциплината е слалом мъже и за отличия в Европейската купа сили мерят повече от 70 състезатели от 18 държави. Стартовете са в два състезателни дни, по два манша във всеки ден. Пистата за надпреварата е любимата на всички „Снежанка №2 - Стената“. Трасето е с дължина от 700 метра и денивелация от 285 метра. Обслужва се от нов 4-седалков лифт и ски влек тип „Котва”. От сезон 2010-2011 пистата разполага и с модерно LED осветление за любителите на нощното каране, както и с нова система за изкуствен сняг от 20 стационарни оръдия и последен модел подвижни оръдия на австрийската фирма Sufag.
За състезанието в Пампорово организаторите и Българската ски федерация са направили инвестиция от близо 1 000 000 лева. Всичко е според изискванията на FIS за състезание от подобен голям ранг. В края на писта „Стената“ е разположена модерна ложа за 500 човека и малка VIP ложа. Отделно има и зона за правостоящи зрители, която е за около 1500 души. Близо до финалната линия са изградени зона за треньори и състезатели, съдийска зона и места за журналисти, фотографи и телевизионни камери. В момента в курорта Пампорово има над 15 000 туристи от цяла Европа и интересът към събитието, което предхожда стартовете при мъжете и жените за Световната купа в Банско, е огромен. Днес надпреварата в Пампорово продължава с втория слалом. Първият манш е от 10,00 часа, а вторият – от 12,30 часа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване