02/12/12 18:54
(http://www.klassa.bg/)

Ивица Костелич триумфира в суперкомбинацията в Сочи

Носителят на Големия кристален глобус през миналия сезон Ивица Костелич от Хърватия спечели последната суперкомбинация за Световната купа по ски-алпийски дисциплини през този сезон. Ивица Костелич триумфира в Сочи (Русия) с общо време 2:50,21 минути, за да запише шестата си победа за сезона и 24-та в кариерата си. Хърватинът изоставаше на 15-о място след спускането с пасив от 1,52 секунди зад лидера Беат Фойц от Швейцария. В слалома обаче Ивица Костелич нямаше конкуренция и с най-добро време заслужи победата, с което си осигури и малката Световна купа в дисциплината с 336 точки от четири състезания.
Беат Фойц остана на второ място, с което завърши и втори в крайното класиране в суперкомбинацията за сезона с 300 точки. Трети в Сочи се нареди французинът Тома Мермийо Блонден на 1,77 секунди зад победителя. Българинът Никола Чонгаров финишира 24-ти с изоставане от 9,47 секунди след Ивица Костелич и взе 7 точки за генералното класиране за Световната купа, в което заема 101-ва позиция с актив от 23 точки.
В същото време Теса Уорли от Франция спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Солдеу-Грандвалира (Андора). За французойката това е втора победа за Световната купа за сезона след успеха в Кранска гора (Словения) през януари и общо седма в кариерата. Втора остана световната шампионка Тина Мазе от Словения, а трета финишира миналогодишната носителка на Световната купа Мария Рийш от Германия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване