02/12/12 19:09
(http://www.klassa.bg/)

Стефан Константинов: Между 500 и 2000 иска има срещу лекари на година

Между 500 и 2000 съдебни иска се завеждат от граждани срещу лекари, а осъдените лекари годишно са около 20. Това съобщи вчера в предаването „Нека говорят“ по bTV здравният министър Стефан Константинов.
„Тази седмица ще имаме среща с омбудсмана за избора на екип. Мога да твърдя, че с регламента, който въведохме миналата година, значително се намалиха случаите на рекет. Не мога да се съглася, че нямаме наказан лекар за случаите с починали родилки – има и наказан лекар, и наказани болници. Оттук нататък има и съдебна система, така че процесът не е приключил“, каза още министър Константинов.
За реформата в спешната помощ Константинов каза, че формулата е: ще работите малко повече и ще взимате малко повече. Здравният министър отбеляза още, че реформата в спешната помощ е свързана с парамедиците, които ще бъдат в линейките, а лекарите ще работят в самите спешни центрове. Константинов заяви още, че тази година ще се инвестира в инфраструктурата на спешната помощ.
Малко ми се клати столът. Така здравният министър Стефан Константинов отговори на въпроса клати ли му се столът. Той отбеляза, че постът му по принцип е ветровит.
Наистина имаме болници с недобра инфраструктура, но имаме и такива на европейско равнище. Добрите болници са „Майчин дом“, болниците в Русе, в Перник, дори в „Пирогов“ ремонтирахме няколко отделения
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване