02/12/12 23:31
(http://e-vestnik.bg/)

Уитни Хюстън пред „Ролинг стоун” за брака си, за славата, за детството

Утни Хюстън на корицата на сп. “Ролинг стоун” от юни 1993 г.

В интервю за сп. “Ролинг стоун” през 1993 г.  Уитни Хюстън разказва за детството си, за страстта си към музиката, както и за покровителя и откривателя си в музикалния бизнес Клайв Дейвис. Във фаталния ден, когато умира Уитни, именно Дейвис я кани да пее на парти вечерта преди церемонията за наградите „Грами”. Уитни е открита мъртва в хотела „Бевърли Хилтън” в Бевърли Хилс, при досега неизяснени обстоятелства.

През 2010 г. пред Опра Уинфри Уитни разказва, че през годините на успехи тя вече е взимала дрога и в един момент наркотиците са станали ежедневие за нея. Тогава певицата обвинява за това брака си с Боби Браун, с когото се развежда през 2007 г. През 1993 г., след множество скандали и спекулации в медиите, Хюстън подава срещу Боби Браун жалба за домашно насилие. По-рано същата година обаче тя дава интервю за сп. “Ролинг стоун” и изглежда така, сякаш животът й е щастлив.

Човек очаква тя да влезе деликатно в стаята, но Уитни Хюстън нахлува бързо и с целенасочено изражение. Тя е облечена в лилав прилепнал панталон и ярка шарена фланелена блуза. Докато усмивката й е приветлива, ръкостискането й е твърдо, бизнес ориентирано. Тя не е тук, за да си губи времето. Откакто Хюстън изгрява на голямата сцена на 21-годишна възраст през 1985 г., албумите й лесно се продават, а по-трудно е за нея да печели респект.

От Whitney Houston (1985), Whitney (1987), I’m Your Baby Tonight (1990) и саундракът към „Бодигард”, за който тя има принос с шест песни – са продадени 26 милиона копия само в САЩ (б. р. - общо към днешна дата продадени са 34 млн. копия на диск и др. носители). Уитни има десет песни, оглавили класациите сингли, а в един момент тази година тя влезе в топ 10 с песните „I Will Always Love You,'’ “I’m Every Woman'’ and “I Have Nothing”, които са от филма „Бодигард”. Филмът донесе стотици милиони и й даде сигурност, че кариера в киното й е гарантирана.

Но търговските триумфи на Хюстън са постоянно придружени от критики. Уитни е дъшеря на Сиси Хюстън от групата „Sweet Inspirations” (беквокал на Арета Франклин и Елвис Пресли) и братовчедка на великата Дайан Уорвик.

Казват, че на 29-годишната Уитни й липсва дълбоката соул душа на майка й и песенната чувствителност на братовчедка й. Филмовият свят не й носи утеха. Филмът „Бодигард” беше подложен на унищожителна критика в пресата, актьорският й дебют също не беше пощаден.

Нещо още по-лично е, че от години Хюстън се защитава от обвиненията за хомосексуални отношения с дългогодишната приятелка Робин Кроуфорд, както и от спекулациите за брака й от 1992 г. с певеца Боби Браун, който, въпреки, че е пет години по-млад от Хюстън, вече има три незаконни деца от още две други жени. Дори раждането на детето на Хюстън и Браун, Боби Кристина, не успя да спре мелницата на клюките.

Хюстън и аз се срещаме на долния етаж на голямото й жилище в Ню Джърси. Златни и платинени сертификати се редят на стената на аранжираната в лилаво и черно стая. Докато котката й Мерилин кръстосва из стаята, Хюстън говори оживено и налага силното си присъствие – гледа ме право в очите, жестикулира с ръцете, клати краката си на стола в по-спокойните моменти от разговора. В този смисъл тя изглежда повече домошар, отколкото дива.
Докато разговаряме, Бей, „лелята” на певицата – почетна титла за дългогодишната приятелка на семейството на Хюстън, се навежда към Боби, която е заспала в детската количка, междувременно „Wheel of Fortune” се излъчва на гигантски ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване