03/01/12 18:25
(http://www.klassa.bg/)

Елитът ще играе пред пълни трибуни на "Арена Армеец"

Интересът към мачовете от Турнира на шампионките в София в края на тази година се оказа много голям. Второто по значимост събитие в женския тенис след Първенството на WТА ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември на „Арена Армеец“. В четвъртък беше последният ден, в който феновете можеха да си купят билети със специална отстъпка на цени от 8, 15 и 20 лв. Промоцията бе примамлива и най-хубавите места в новата зала "Арена Армеец" на практика свършиха. Става дума за седалките, които са по ниските редове и ще са най-близо до корта. Най-скъпите билети в ложите с включен кетъринг са на цена от 200 лв. Пакетите за всичките дни на турнира се предлагат за 40, 75 и 100 лв., а премиум комбинацията с кетъринг долу струва 1000 лв. 11 500 места ще има в залата по време на турнира, тъй като първите три реда от трибуните ще бъдат прибирани. Около 1000 места ще бъдат съкратени, но заради местата до корта и поради съображения за сигурност това е необходимо. За пръв път по време на Турнира на шампионките ще бъде въведена електронната система за лазарно отчитане на билетите.
София ще е домакин за първи път на този турнир. Наградният фонд ще бъде 750 хиляди долара. Срещите от груповата фаза ще започват в 16 часа (по три мача всеки ден от 30 октомври), полуфиналите са от 17 часа, а мачът за титлата на 4 ноември трябва да започне в 18 часа.
Дори да не се класира, българската звезда Цветана Пиронкова ще играе в Турнира на шампионките с "уайлд кард" от организаторите. За втората "уайлд кард" ще бъде ясно месец преди турнира. Финалният списък на участничките ще стане известен в края на октомври. Серията турнири "Пътят към София" са от категорията International на женската асоциация.
Засега шансове да играят на "Арена Армеец" имат световноизвестните тенисистки Цзе Джън (Китай), шампионка от Оукланд, Мона Бартел (Германия), спечелила Хобърт, състезателката с най-дългите крака Даниела Хантухова (Словакия), която стана шампионка в Патая Сити, Лара Арубарена-Весино (Испания), София Арвидсон (Швеция) и Тимеа Бабош (Унгария), победили съответно в Богота, Мемфис и Монтерей.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване