03/01/12 18:55
(http://www.klassa.bg/)

"ЛУКойл" намали цените на бензина и дизела

„ЛУКойл България“ намали цените на едро на основните горива между 1,1% и 1,46%, съобщиха вчера от дружеството. Така най-масовият бензин А 95 поевтинява с 1,5% и на едро ще се продава по 2450,40 лева за 1000 л. А 98 пък се понижава с 1,46 на сто и на едро ще се предлага по 2522,40 лева за 1000 л. Най-голямо е намалението при дизеловото гориво, което поевтинява по колонките с около 5 стотинки. Причината е, че вече няма да се продава специален зимен дизел, който е по-скъп от обикновения, който се продава през студените дни. Освен това намаление „ЛУКойл“ понижава и цените на едро на дизела с 1,16% и суровината вече се предлага по 2430 лева за 1000 л. В рафинерията ще започнат да произвеждат „летен дизел“ след 15 април. Тенденцията обаче през лятото е горивата у нас да поскъпват заради по-голямата консумация, коментират експерти.
Намалението на бензините се очаква да се усети и по другите бензиностанции извън веригата „ЛУКойл“, защото повечето компании купуват горива от нефтокомбината край Бургас. Дружеството опроверга твърденията на лидера на ДСБ Иван Костов, че цените на горивата у нас са по-високи от френските, както и че дружеството е монополист при складирането на горива у нас. Компанията вече е монтирала измервателни уреди на съоръженията си, а думите на Костов от парламентарната трибуна са определени като политически рекет. „ЛУКойл“ ще проведе и консултации с всички петролни компании у нас, за да се потърси някаква форма на защита срещу подобно накърняване на името, допълниха оттам.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване