03/01/12 18:52
(http://www.klassa.bg/)

Рекламата на туризма ни в Германия, Великобритания и Русия струва 7 млн. лева

Стойността на проекта за реклама на българския туризъм е близо 8 млн. лв., реалната стойност на сключените договори възлиза на близо 7 млн. лв. В рамковата инвестиционна програма за развитието на туризма са включени 14 проекта, в момента 9 се изпълняват. Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов за изпълнение на проекта за реклама на пазарите в Германия, Великобритания и Русия.
Страната е била рекламирана в трите държави като целогодишна туристическа дестинация. Ръководителите на проектите споделиха, че интернет е най-влиятелната медия, която е достигнала до най-голяма публика. След това се нареждат телевизиите, печатните издания и рекламните брошури.
Страната ни е популярна в специфични сегменти за всеки един от пазарите, но като цяло асоциациите са свързани с морските и зимните ни курорти, СПА-центровете, както и с културно-историческите ни забележителности, розите, виното и не на последно място - с Димитър Бербатов.
Рекламните проекти в трите държави са се фокусирали средно върху три основни възрастови групи туристи - до 34 г., между 34 и 44 г. и 60 „плюс“, споделиха експертите.
Броят на круиз-пасажерите в световен мащаб се е увеличил с 10% през 2011 г., съобщиха от Българско круиз общество. За последните 10 г. изцяло новите кораби 143. Във всички дестинации оперират 211 кораба с общ капацитет от 325 400 легла. До 2015 г. се очаква броят на корабите да стане 232, а на леглата - 361 302.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване