04/28/12 12:49
(http://radiomilena.com/)

Поморийските социалисти събират пари за църквата в Страцин, но те са събрани

Членовете на БСП в Поморие събират средства за църквата в с. Страцин, съобщи Gramofona.com. През октомври миналата година група роми открадна камбаната на параклиса „Св. Атанасий” в селото. Крадците отмъкнали камбаната и се опитали да я продадат в пункт за изкупуване на цветни метали.

Тъй като никъде не приели църковната вещ, ромите натрошили камбаната и я хвърлили в езерото Вая. Те бяха задържани от бургаски полицаи, а по- голямата част от натрошените парчета на камбаната бяха извадени от водолази. В момента жителите на Страцин набират средства за нова камбана.

Социалистите в Поморие приели присърце идеята и започнали кампания, с която да подпомогнат хората от Страцин. „Още на конференцията в четвъртък успяхме да съберем не малка сума. Когато имаме възможност ще отидем до Страцин и ще дарим парите”, коментира общинският председател на БСП- Никодим Стоянов, пише бургаското издание.

Нещата не стоят така. Според информацията на зам.кмета на общината Диана Апостолова, парите за закупуването на нова камбана вече са събрани и предадени.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване