04/28/12 21:18
(http://radiomilena.com/)

Руска Митева с децата – Сиана и Атанас прерязаха лентата! Да ни е честита новата читалищна сграда поморийци!

 

Десетки жители на община Поморие се събраха на централния площад в града за да станат свидетели на официалното откриване на новата сграда на така дългоочакваното читалище. Часове преди откриването хората масово коментираха, че чудото „читалище” се сбъдва. Мястото в града, където отново след 26 годишно прекъсване, поморийци ще се събират и творят.

Миговете на вълнение на говорещите пред микрофона се усещаха от всички присъсващи.

На официалното откриване дойдоха кметът на Поморие Иван Алексиев, народният представител д-р Галина Милева, зам. областния управител Златина Дукова, бившият кмет Петър Златанов, архитекти, инженери, представители на фирмите-изпълнители на сградата и други официални лица.

Церемонията започна с изпълнения на градския духов оркестър и мажоретен състав към читалището. Отец Иван, в присъствието на църковния хор към храм „Св.Рождество Богородично“, с диригент Йорданка Туджарова, отслужи тържествен водосвет.

С голямо вълнение кметът Иван Алексиев благодари на всички граждани на Поморие и особено много на неговите предшественици – Георги Трухчев и Петър Златанов, на членовете на Народно Читалище „Просвета-1888” за годините на търпение и всеотдайност, допринесли сградата най-сетне да бъде завършена. Той пожела читалището да бъде мястото, къдетото всички да се обединяват.

Председателят на читалището Милчо Талев връчи на всички, допринесли за изграждането на новата сграда, плакети и грамоти.

След изключително вълнуващите слова лентата на новопостроената читалищна сграда  прерязаха г-жа Руска Митева, „Почетен гражданин на Поморие” и дългогодишен читалищен деятел, заедно с две 11 годишни деца – Сиана Христова и Атанас Димитров.

Веднага след това поморийци и гости влязоха в кинотетатрална зала, за да се насладят на първия концерт на всичките местни състави и изпълнители.
Красивият кино-театрален салон е с 350 места, достъпен и за хора с увреждания. Добре озвучен с необходимото сценично осветление. В читалището има  библиотека, компютърна зала, учебна зала, детски отдел, конферентна зала, както и репетиционна зала за децата от града и общината. Програмата завърши с кръшни хора и заря на централния площад пред сградата.

Да ни е честита новата читалищна сграда поморийци!

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване