05/13/12 17:13
(http://www.klassa.bg/)

BMW показа първото си купе с четири врати

BMW представи първото си купе с четири врати– серия 6 Gran Coupe, и хибридната серия 5 за първи път пред българската публика по време на JoyDrive Tour 2012 в Лесново в петък. Купето, което ще се конкурира с моделите на Mercedes-Benz, Audi и Porsche, влиза на родния пазар с два двигателя – 3-литров бензинов в 640i (320 к.с.) и 3-литров дизелов в 640d (313 к.с.). Цените пък стартират от 155 000 лв. за бензиновата версия и 165 хил. за дизеловата.
В трите дни, в които JoyDrive Tour продължи в страната, над 400 клиенти и любители на марката успяха да зърнат и новия ActiveHybrid 5. Проектът за пръв път комбинира шестцилиндров дизелов двигател, електромотор в скоростната кутия и осемстепенна автоматична трансмисия. Така общата мощност на системата достига 340 к.с., а въртящият момент е 450 Нм. Лимузината предлага изумителни мощност и ускорение, но се задоволява с едва 7,8 л/100 км. Освен това програмата на автомобила позволява за 10-12 минути батериите да бъдат заредени напълно. При изключен бензинов мотор максималната скорост е 60 км/ч, а сервоуправлението, усилването на спирачките и климатикът не спират работа. Серия 5 ActiveHybrid ще се предлага в България от септември 2012 г. Тази година международната програма JoyDrive Tour освен в България ще премине и през Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния. По време на събитието освен премиерите на новите попълнения в BMW любителите на марката имаха възможност да направят различни тестове на почти всички модели от серия 1 до серия 7.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване