05/13/12 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата поиска задържане под стража за арестуваните при акция "Захар"

Специализираната прокуратура поиска постоянна мярка "задържане под стража" за всички задържани по време на акция "Захар" с изключение на Камелия Мирчева.
Обвиняеми по обвинение за злоупотреби с внос на захар са синът на бизнесмена Гриша Ганчев - Данаил Ганчев, заедно с Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов, Камелия Мирчева, Милко Димитров.
Спрямо Камелия Мирчева, която е член на Надзорния съвет на "Литекс комерс" АД, държавното обвинение поиска по-лека мярка за неотклонение - "парична гаранция" в размер на 3000 лева, тъй като тя страда от синдрома на "Ходжкин". Мирчева е и самотна майка на 14-годишно момиче. Спрямо всички останали задържани прокуратурата поиска от Специализирания съд мярка "задържане под стража", тъй като приема, че са налице доказателства, че те са извършвали данъчните престъпления, за които са обвинени. Обвинението сметна, че петимата биха могли да извършат друго престъпление.
По време на вчерашното съдебно заседание присъства и бизнесменът Гриша Ганчев.
За организатор на групата се смята Милко Талев. Той е човекът, който бил посредник в търговията със захар. Според прокуратурата той организирал доставката от заводите в Бургас и Девня. Това са два от четирите завода на "Литекс комерс", които са били основно включени в дейността на групата. Захарта от тези заводи се продавала на реални купувачи, а задачата на Милко Талев била да осигури транспортни фирми, които да превозват захарта без фактури. Той влизал в контакт с купувачите, които превеждали парите по сметка на дружество, контролирано от него.
Крайно време е да се види, че има държава и че всички сме равни пред закона. Аз не съм никой, аз съм един обикновен гражданин, както е и моят син. Ако наистина сме допуснали грешка, ние сме съгласни да изтърпим наказанието, заяви Гриша Ганчев в предаването"Винаги в неделя" по ТВ7.
До редакционното приключване на броя съдът все още не се бе произнесъл по мярката на задържаните.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване