05/13/12 17:10
(http://www.klassa.bg/)

Шойбле е готов да поеме Еврогрупата

Германският финансов министър Волфганг Шойбле се очаква да бъде избран за председателското място на Еврогрупата, предаде „Дойче веле“. След 7 години на поста колоритният люксембургски премиер Жан-Клод Юнкер се оттегля от мястото в края на май. Волфганг Шойбле вече изрази принципната си готовност да поеме председателството на групата на 17-те. "Като финансов министър така и така трябва силно да се ангажирам. Затова не казвам, че при никакви обстоятелства няма да приема председателството, както това направиха други", заяви Шойбле в интервю за вестник "Велт ам зонтаг". Германецът е заинтересован Еврогрупата да продължи да изпълнява задачите си толкова добре, както и под председателството на Жан-Клод Юнкер. През изминалите седмици люксембургският премиер даде ясно да се разбере, че няма да се кандидатира отново за поста. Припомняме, че самият Юнкер предложи Шойбле за свой наследник, а Ангела Меркел още през март заяви, че това е нейният идеален кандидат.
В интервю за „Велт ам зонтаг” по повод бъдещето на еврозоната Шойбле добави още, че има доверие в него и че след 10 години всички членове на ЕС ще са приели еврото. "ЕС ще бъде и по-голям от днес и може би в него ще влязат и Норвегия и Швейцария", прогнозира той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване