06/05/12 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Забраняват продажбата на храни на плажа

Ще се забрани продажбата на храни на плажа, тъй като това крие голям риск. За нарушенията ще бъдат санкционирани концесионерите на плажа. Това заяви във вторник директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов пред ТВ7. При проверките си инспекторите на агенцията ще работят съвместно с Комисията за защита на потребителите, данъчните и полицията. По думите му агенцията заедно с асоциация „Евро-Ток България” (браншова организация на готвачите) са заложили за този туристически сезон изискване за образователен ценз в ресторантьорския бранш, като допълнителна гаранция за качество на продукта и начина на приготвянето му. Затова при проверките на БАБХ инспекторите ще изискват такъв документ и здравна книжка на всички, работещи в кухни на заведения и хотели. Както съобщи Войнов основните нарушения, регистрирани през изминалата година, са свързани с предлагането на атрактивни оферти на ниски цени, зад които обаче стоят некачествени храни и невъзможност да се ползва услугата „ол инклузив”. В тази връзка е предложено тази услуга да се предлага само в четири- и петзвездните хотели.
Ръководството на БАБХ проведе среща с представители на хотелиерския бизнес и Министерството на икономиката, на която бяха обсъдени тези проблеми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване