06/05/12 17:28
(http://www.klassa.bg/)

Избират фирми за ремонта на три виадукта от „Тракия” и „Хемус”

Обявена е процедура за избор на изпълнител, който аварийно да ремонтира три виадукта от „Тракия” и „Хемус”. Търгът е обявен от Агенция „Пътна инфраструктура“ и в него се предвиждат дейности по три обособени позиции. Това са проектиране и извършване на аварийни ремонтно-възстановителни работи за виадуктите „Вършилата” и съоръжението преди с. Церово от автомагистрала „Тракия” и „Бебреш” преди тунел „Топли дол” от магистрала „Хемус”. Проектът предвижда ремонт на пътното платно, връхната конструкция и долното строене, както и на прилежащите терени. Стойността на обществената поръчка все още не е определена. Причините, посочени от пътната агенция, са естеството на строителството и рисковете, свързани с ремонтните дейности, които могат да възникнат на трите моста, но не могат да бъдат определени поради липсата на специализирана техника и време за подробен оглед.
Фирмите-изпълнители ще бъдат избрани след предварителен подбор от възложителя. За всяка обособена позиция кандидатът трябва да отговаря на изисквания за икономическо и финансово състояние. Документи за кандидатстване в процедурата ще се приемат в АПИ до 17 ч. на 15 юни 2012 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване