06/05/12 18:12
(http://www.klassa.bg/)

Канадският долар напредна срещу зелените пари

Канадският долар напредна срещу щатския си съименник, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на съобщения от страна на официални лица, работещи в централната банка на страната, които заявиха, че може да се повиши лихвеното равнище. Валутата заличи загубите си срещу зелените пари след изказванията на Марк Карни, управител на Канадската централна банка. Той заяви с не толкова остър тон, както през април, че иска да вдига лихвите и да възстанови по-нормалната финансова среда.
Изявлението беше почти същото, каквото и последното му изказване, като дори тонът се запази войнствен, коментира Камила Сътън, главен валутен стратег в Bank of Nova Scotia, Торонто. Според експерта за много близко бъдеще всички тези решения ще се окажат положителни за канадския долар.
Австралийската валута също надигна глава срещу всички останали основни конкуренти. Новозеландската парична единица напредна заради покачването на азиатските акции. Това предизвика търсенето на по-високодоходни активи.
Канадската валута спечели 0.1 на сто до равнище от 1.0381 за щатски долар, след като беше отстъпила с повече от 0.3%. Тя докосна ниво от 1.0447 канадски долара за щатски предишния ден. Това беше най-слабото ниво за тази парична единица от 28 ноември насам. Един канадски долар купуваше 96.36 американски цента. Австралийските пари напреднаха с 0.7% до курс от 98 щатски цента. Новозеландската парична единица добави 0.4 на сто до 75.94 американски цента. Еврото остана под натиск заради несигурността около Испания и извънредната телеконферентна връзка между финансовите министри на Г-7.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване