06/05/12 17:36
(http://www.klassa.bg/)

Клинтън подкрепи Обама и разкритикува икономическата програма на Ромни

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън в понеделник обяви, че подкрепя Барак Обама, защото избирането на Мит Ромни би имало катастрофални последици не само за Америка. "Алтернативата на Обама би била, по мое мнение, пагубна за страната ни и света", каза Клинтън. Ромни и републиканците са твърдоглави, защото са възприели икономическата политика за бюджетни ограничения на Европа, която според Клинтън се е провалила, цитира Ройтерс бившия президент демократ. В луксозния дом на милиардера Марк Ласри, обграден от около 40 поддръжници на кампанията в подкрепа на Обама, които бяха платили по 40 000 долара за вечеря и възможност за личен контакт с висшето ръководство на Демократическата партия, Клинтън заяви, че сегашният президент на САЩ има правилна икономическа политика и добър политически подход и прави най-доброто в условия на тежки предизвикателства.
Допълнение към кампанията за набиране на средства бе и концертът на Джон Бон Джоуви в театър "Ню Амстердам" под наслов "Барак на Бродуей".
Проучване на общественото мнение показва, че латиноамериканските гласоподаватели, които са най-бързо разрастващото се малцинство в САЩ, ще имат ключова роля на предстоящите президентски избори, предаде „Гласът на Америка”. Те в по-голямата си част (2:1) подкрепят Обама, особено в така наречените суинг щати като Колорадо, Ню Мексико и Невада. Макар Ромни да пледира на среща с испаноезични бизнесмени във Вашингтон, че защитава дребния бизнес, той планира също и прокарването на по-строги мерки за нелегалните имигранти. Американците с латино корени са също така притеснени, че броят на избрани испаноезични кандидати не е сравним с този на населението от етноса и те не са реално представени във властта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване