06/05/12 16:45
(http://www.klassa.bg/)

„Ливърпул“ няма да строи нов стадион, а ще разшири митичния „Анфийлд“

Клубното ръководство на английския гранд „Ливърпул“ в лицето на американските собственици от Fenway Sports Group е взело решение да реконструира настоящия си стадион „Анфийлд“ пред възможността да построи изцяло ново съоръжение в Стенли парк. Решението все още не е обявено официално, но за него стана ясно, след като общината в града оповести преди ден, че възнамерява да разруши голяма част от изоставените къщи около стадион „Анфийлд“. Това ще позволи да бъде разширена основната трибуна на стадиона.
На срещата с местните власти е присъствал и административният директор на „Ливърпул“ Йън Ейър. Жителите, които все още пребивават в близост до стадиона, също са били уведомени за предстоящите промени в градоустройствения план. В последните 20 месеца ръководството на клуба не успя да потвърди дали наистина желае да изгради нов 70-хиляден стадион в Стенли парк, въпреки че бяха изготвени няколко проекта от различни компании, а клубът изгуби близо 50 милиона паунда. След тези действия общината в Ливърпул се обърна към клуба за краен срок, в който официално да се произнесе дали ще реконструира настоящото си съоръжение, или ще строи нов стадион. „Работим много внимателно с клуба. Оттам заявиха, че всички техни нужди ще бъдат задоволени, ако останат на „Анфийлд“ и ремонтират настоящия си стадион“, заяви Марк Китс, който е част от градския съвет в Ливърпул.
В момента митичният стадион „Анфийлд“ побира малко повече от 42 000 места, а целта на собствениците е, домакинските двубои на „Ливърпул“ да бъдат посещавани от близо 60 000 души. По този начин ще се увеличат приходите от едно от основните пера в клуба – финансовите постъпления от билети за домакинските срещи на „Ливърпул“. В момента по този показател клубът отстъпва значително на „Манчестър Юнайтед“, „Арсенал“, „Челси“, „Манчестър Сити“ и дори „Нюкасъл“. Проектът на американските собственици за бъдещото развитие на „Ливърпул“ обаче категорично посочва, че клубът трябва да играе домакинските си срещи на стадион с по-голям капацитет. И тъй като освен проблемите с изграждането на ново съоръжение в Стенли парк има и други пречки, като например нежеланието на привържениците на отбора да сменят любимия си стадион, се очертава бъдеща реконструкция на „Анфийлд“. Кога ще започне тя обаче, колко време ще продължи и къде ще играе „Ливърпул“, докато трае ремонтът, все още не е ясно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване