06/05/12 16:50
(http://www.klassa.bg/)

Според Фернандо Алонсо титлата може да бъде решена още в Канада

Пилотът на „Ферари“ Фернандо Алонсо, който е лидер във временното класиране при конструкторите, направи интересно изказване по повод борбата за шампионската титла през този сезон. Според испанеца изходът от предстоящата надпревара за Гран при на Канада ще бъде решаващ за шансовете на „Ферари“ за титлата. Смелата прогноза на Фернандо Алонсо е продиктувана от факта, че болидът на тима F2012 получи сериозни подобрения от новия си пакет в Испания. Пистата „Жил Вилньов“ в Канада обаче изисква високо аеродинамично притискане в бързите завои, където са най-големите проблеми на „Ферари“. „Радостен съм, че значително подобрихме болида си в последните два старта. Този уикенд обаче ще бъде голям тест за нас и ще е от решаващо значение за тима. Не само за самото състезание, но и за шансовете ни за титла тази година. Това, че съм начело в класирането, е само началото на борбата. Основната цел е да си първи след финала на сезона в Бразилия през ноември“, заяви Фернандо Алонсо.
В същото време пък от тима на „Ред Бул-Рено“ обявиха, че ще се борят за победа в Канада с амбицията да се постигне пълен шлем от победи на пистите от календара на Формула 1. „Биковете“ нямат победа единствено на пистата „Жил Вилньов“ в Монреал. Миналата година двукратният световен шампион Себастиан Фетел беше само на една обиколка от първата победа за тима в Канада, но пилотска грешка няколко завоя преди финала го лиши от титлата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване