06/05/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Треньорът на „Валенсия“ обеща да спре хегемонията на „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“

Новият старши треньор на „Валенсия“ Маурисио Пелегрино беше представен официално във вторник. Аржентинският наставник заменя на поста Унай Емери, който си тръгна след края на сезона. "Не всички отбори се градят върху пари. Уверявам ви, че ще се състезаваме с „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“ в битката за шампионската титла, като равни с равни", зарече се наставникът на "прилепите“.
"Ще бъдем отбор, който повече ще атакува и по-малко ще се защитава. Чувствам се подготвен, а нетърпеливите нека изчакат първите мачове", призова бившият защитник на "Валенсия". Относно ситуацията около Жорди Алба Пелегрино заяви: "Ако Жорди Алба си отиде, това ще е голяма футболна загуба за нас".
Аржентинският наставник Маурисио Пелегрини е роден на 5 октомври 1971 година в аржентинския град Леонес. Състезателният му път минава през отборите на „Велес Сарсфийлд“ (1990/98), „Барселона“ (1998/99), „Валенсия“ (1999/05), „Ливърпул“ (2005) и „Алавес“ (2005/06). Треньорската му кариера започва през 2008 година като асистент в „Ливърпул“ на Рафаел Бенитес. На "Анфийлд" работи до 2010 година. Следва година и половина като помощник-треньор в италианския „Интер“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване