07/09/12 15:58
(http://www.klassa.bg/)

На 14 юли: Фестивал на графитите в коритото на Перловската река

Вторият фестивал за графити и градско изкуство Urban Creatures („Градски твари“) ще се състои на 14 и 15 юли в коритото на Перловската река до стадион "Г. Аспарухов" в квартал „Герена". Според замисъла коритото на реката ще се превърне в плаж  с  50 тона пясък, чадъри и шезлонги.  За целта  коритото на реката ще бъде почистено. Фестивалът Urban Creatures е организиран от Фондацията за  градско изкуство със съдействието на Столичната община, район  "Подуяне". Целта му е да популяризира най-талантливите  улични артисти в България, да се даде възможност за среща с едно често неразбирано и неоценено изкуство.

"Стремежът на общината е да покаже, че цял квартал може да  се превърне в сцена за нови и интересни културни събития. Работим по още няколко проекта заедно с Фондацията за градско  изкуство, които имат за цел да трансформират район "Подуяне" в  "столица на градското изкуство", каза кметът на района Ева  Митова.

Тази година във фестивала ще участват някои от най-добрите  български графити артисти - Nasimo, Bozko, Funne, Sten Duc, 140  ideas, Esteo, Goat, Trash lovers. Ще участва и легендата на  графити и рап сцената - Ndoe, както и набиращите скорост DZP  crew.  Организаторите са отправили предизвикателство и към художници като Борис Праматаров, Деян Янев, Искра Благоева и скулптора Живко Минев, които ще дойдат да  експериментират  край реката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване