07/09/12 16:12
(http://www.klassa.bg/)

Необичайна промоция: „Мадоната на бадемите” и глътка амарето

В три поредни дни (от 6 до 8 юли) ИК „Кръгозор” промотира новия роман на Марина Фиорато - „Мадоната на бадемите”, в няколко книжарници в София и в страната. Представянето на книгата бе съпроводено с дегустация на амарето Disaronno – най-стария бадемов ликьор в света и един от символите на Италия. Посетителите имаха възможност да отпият от кехлибарената напитка, която съществува още от епохата на Ренесанса. Нестандартната промоция съживи легендата за създаване на амаретото в далечната 1525 г., разказана в романа „Мадоната на бадемите”. Хората с интерес изслушваха историята за любовта между ученика на Леонардо да Винчи – Бернардино Луини, и Симонета Дисароно, от която са родени най-известният бадемов ликьор и едни от най-красивите фрески на ренесансовата живопис.

Българските издатели на Марина Фиорато първи сред колегите си по света представиха „Мадоната на бадемите” по този необичаен и оригинален начин. ИК „Кръгозор” ще сподели с чуждестранните издателства успешната формула за свързване на два на пръв поглед несъвместими продукта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване