07/09/12 16:24
(http://www.klassa.bg/)

Обявиха ВМЗ–Сопот за продажба

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви публично оповестен конкурс на един етап за продажбата на 100% от капитала на “ВМЗ” ЕАД, Сопот, в понеделник. Стратегията за приватизация на дружеството, която е приета от Народното събрание, предвижда до конкурсната процедура да се допускат само стратегически инвеститори.
Конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството, може да бъде купена до 30-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник, която се очаква да излезе във вторник.  Стратегическият инвеститор трябва да има права за извършване на самостоятелна дейност с износ, внос и трансфер на оръжие, да няма публични задължения, да има приходи от продажби не по-малко от 120  млн. лв. общо за последните 3 финансови години, за които има  одитирани годишни финансови отчети. При оценка на офертите предлаганата цена ще има най-голяма тежест – 60%, инвестициите – 30%, и броя на работните места – 10%.  Срокът за подаване на обвързващи оферти е 165 дни от датата на обнародване на решението в ДВ, а депозитът за участие е  3  млн. евро. До участие в конкурсната процедура не се допускат офшорни дружества, консорциуми (във формата на търговски или граждански дружества съгласно българското законодателство, специално създадени за участие в конкурса), лица, които са в ликвидация,  обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и  осъдени за банкрут, уточняват от АПСК. Миналата седмица държавата отпусна 1 млн. лв. за неизплатени заплати в дружеството, министърът на икономиката , енергетиката и туризма Делян Добрев обеща процедурата за приватизация да бъде ускорена. Заради обявената процедура  във вторник Делян Добрев, социалният министър Тотю Младенов и шефът на приватизационното ведомство Емил Караниколов ще посетят завода в Сопот и ще дадат разяснения за предстоящия процес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване