07/09/12 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Уволниха двама в Кримск заради наводненията

Двама представители на руската област Кримск, където проливен дъжд в нощта на петък срещу събота отне живота на 171 души, бяха уволнени от регионалното правителство в деня на траур 9 юли. Така те стават първите представители на местните власти, отстранени от длъжност заради драмата, предаде АФП. "Беше доказано, че ръководителите на областта са получили сигнал за опасност от наводнения поне три-четири часа по-рано. Но на срещите ми с хората вчера и онзиден много жители на Кримск ми казаха, че не са били известени", заяви губернаторът на Краснодарския край Александър Ткачов на кризисно заседание. В резултат на това "смятам, че кметът на областта и кметът на Кримск трябва да бъдат отстранени от длъжност още днес", допълни губернаторът.
Съболезнователни телеграми в деня на траур изпратиха президентът Росен Плевнелиев до руския президент Владимир Путин, както и премиерът Бойко Борисов до неговия колега Дмитрий Медведев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване