08/27/12 15:59
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Мина времето, когато се наказваше за вицове

За вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи. Така лидерът на БСП Сергей  Станишев защити  в специална позиция Антон Кутев, чиято оставка бе поискана, защото заяви в свое интервю, че социализмът е като СПИН - предава се по полов или генетичен път. Станишев припомня, че именно Кутев е бил острието на червените срещу многото безобразия на ГЕРБ и че това трябва да се помни.  „Когато някой раздава оценки, е добре да се замисли за собствените си действия и резултати“, заявява още в позицията си Станишев. Според него има хора, които се стремят едно изречение - преразказ на виц, да превърнат едва ли не във водеща тема за партията, да раздават оценки, да заклеймяват, да искат оставки. „Има много по-важни въпроси, на които най-активните по темата би трябвало да отговорят“, подчертава още Станишев. „Това ли вълнува днес най-много българите, които се борят за оцеляване; това ли вълнува най-много симпатизантите на нашата партия; достатъчно ли е направил всеки един от тях за разобличаването на гафовете и престъпленията на ГЕРБ; чии интереси волно или неволно обслужват?“, пита лидерът на БСП.  И предупреждава, че на много от тези въпроси има отговор и информация. За пореден път някои водят вътрешни битки заради лични амбиции на гърба и за сметка на БСП, подчертава Станишев.
Той е категоричен, че пред БСП има само една цел - „да бъде свалено от власт това зловредно, опасно и арогантно управление и да се предложи на хората алтернатива за европейско модернизиране на България и достоен живот".
Станишев  не пропуска и участието на Бойко Борисов в раздухването на скандала, като по думите на Станишев - премиерът се стреми да отвлече вниманието от големите провали на неговото управление - от неспособността на правителството да овладее ценовия шок върху хората; от корупцията и злоупотребата с власт; от партийното овладяване на ГЕРБ на бизнес и медии; от провала за Шенген и проблемите в системата за сигурност; от разграбването на държавата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване