10/11/12 20:05
(http://e-vestnik.bg/)

Новото парче на “Ролинг Стоунс”

“Ролинг стоунс” (RollingStones.com), които тази година ще честват 50-годишнината си, пуснаха нова песен в четвъртък, 11 октомври.
Сингълът е първият запис на групата за последните 7 години, съобщи музикалната компания “Юнивърсъл”.
Песента се нарича Doom and Gloom. Тя прозвуча в ефира на британските радиостанции в 8:15 местно време (10:15 ч. българско). Композицията е записана това лято в Париж. Тя е част от новия албум “Гррр!” (Grrr! - от Greatest Hits). Той ще бъде пуснат на пазара на 12 ноември.
В него ще бъде включена и още една нова песен - One Last Shot. Последният студиен албум на “Ролинг стоунс” - Bigger Bang, излезе през 2005 г.
През 2008 г. съставът издаде концертния албум Shine A Light.
Освен това “Ролинг стоунс” подготвят концерт в Лондон и Ню Йорк през 2013 г., с които ще отбележат 50-годишнината на групата. Тайната издаде китаристът на групата Кийт Ричардс пред сп. “Кю”, но каза, че не може да даде повече подробности.
Групата, в която влизат също Мик Джагър, Чарли Уотс и Рони Ууд, репетира за пръв път от 2007 г.
Според Кийт Ричардс всичко върви добре: “Всеки разчита на инстинктите си, особено след като започнахме да работим редовно заедно. Така всички парченца се напасват. Когато не работиш и не свириш с останалите, те очевидно се разпръсват. Няма този незабавен контакт”.
В първите репетиции се е включил и Бил Уайман, който е свирил с групата от 1962 г. до 1993 г. Възможно е той също да участва в турнето за 50-годишнината им.

БТА

Публикувана на 10/11/12 20:05 http://e-vestnik.bg/15842/novoto-parche-na-roling-stouns/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване