10/11/12 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Обвиняват Меркел за провала на мегасделка за 35 милиарда евро

Основната причина за провала на мегасделката по сливането на британската отбранителна компания BAE Systems  и френско-германския авиокосмически гигант  EADS (European Aeronautic Defense & Space)  е била личната негативна реакция към проекта на канцлера Ангела Меркел. Това пише „Гардиън“, цитирайки неназован източник. Ако сделката се бе състояла капитализацията BAE/EADS би била 35 милиарда евро, а в обединената компания биха работили 220 000 души. Тя би произвеждала високотехнологични продукти от атомни подводници и изтребители до самолети суперджъмбо.
Източникът на „Гардиън“ твърди, че Меркел е възразила срещу сливането , защото смята за неправилна бизнескомбинацията между военни и граждански авиостроители.
От двете компании обявиха на 10 октомври като официална причина за провала на  преговорите за сливане спора между основните акционери относно дела им в обединената фирма.
Германия и Франция са настояли да получат в новата структура еднакви пакети – по 9%, но срещу това се е противопоставила Великобритания. Лондон е поискал също писмени гаранции, че Франция в бъдеще няма да увеличава своя дял. В същото време източник на „Гардиън“ твърди, че британският премиер Дейвид Камерън е бил „за“ сделката.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване