10/11/12 16:51
(http://www.klassa.bg/)

Подписка на сините против „Белене“ пред провал

Парламентарната група на Синята коалиция (СК) вероятно няма да може да събере подписи за сезиране на Конституционния съд (КС) относно законността на референдума за „Белене“, показа справка на klassa.bg. Според десните допитването би било нелигитимно, защото въпросът за втора атомна е единствено от компетенцията на изпълнителната власт.

Противници на изграждането на АЕЦ „Белене“ са и от ДПС. Затова и синият депутат Михаил Михайлов им връчил подписка за сезиране на КС по темата. Той им дава срок за отговор до края на петъчния ден.
Според депесаря Рамадан Аталай обаче такова решение не може да се вземе от парламентарната му група дотогава и затова те няма да подкрепят сините.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че групата на управляващите също няма да се подпишe под искането на СК.

Михайлов поискал съдействие и от независимите депутати, които обаче са недостатъчно на брой, а и повечето от тях вървят след ГЕРБ. Сините трябва да съберат поне 40 подписа, за да могат да сезират КС.
Резервният вариант е това да стане чрез главния прокурор, президента или националния омбудсман.

Михаил Михайлов заяви, че другата седмица ще разговаря с тримата, ако не успее да убеди колегите си в парламента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване