11/21/12 20:04
(http://www.klassa.bg/)

Висенте Ботин гостува в София заради "Погребението на Кастро"



На 26 ноември излиза от печат документалната книга „Погребението на Кастро“ от Висенте Ботин.

Висенте Ботин е роден в Бургос, Испания. Завършил е журналистика, политически науки и социология в Мадридския университет „Комплутенсе“. Прочути са неговите документални филми и актуални репортажи по теми, свързани със събитията в Латинска Америка, Франция, САЩ, Мароко, Израел, Ливан и други държави.

„Погребението на Кастро“ (превод: Захари Омайников, Даниела Радичкова, Елена Дамянова; 392 стр.; цена: 16 лв.) е написана непосредствено след четиригодишния престой на писателя в Куба като кореспондент на Испанската телевизия. Ботин е също автор и на биографията „Раул Кастро: бълхата, която яхна тигъра“, публикувана през 2010 г.
„Погребението на Кастро“ е уникално журналистическо свидетелство за абсурдите на кубинската революция, превърнала се, 50 години след победата на кастризма, в пародия на самата себе си, забележителна фреска на съвременна Куба, създадена с много ирония и чувство за хумор и обагрена с поемите и песните, с които кубинците се опитват да прогонят демоните си.

Заповядайте на срещите с нашумелия испански писател и журналист Висенте Ботин по покана на Посолство на Кралство Испания в България и със съдействието на Институт Сервантес, София:

4 декември
17,00 ч., Панаир на книгата в София, Мраморно фоайе, модератор Георги Ангелов

5 декември
18,00 ч., Институт Сервантес, модератор д-р Теодора Цанкова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване