11/21/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Испанският бизнес се среща с представители на бг властта



В продължение на два дни в София се провежда среща между компании от Испания и българските власти в лицето на Министерствата на регионалното развитие и благоустройството; на околната среда и водите; на земеделието и храните и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.Форумът е организиран от Посолството на Испания в София, Икономическата и търговска служба към Посолството, Института за външна търговия и Испанската конфедерация на фирмените сдружения (СЕОЕ).

От българска страна участват Министерствата на регионалното развитие и благоустройството; на околната среда и водите; на земеделието и храните и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата, както и кметове и представители на български общини.

Срещата протича под формата на кръгли маси и семинари с българската администрация и с местните власти, компетентни по въпросите на инфраструктурите, селското стопанство, транспорта, управлението на водния цикъл и отпадъците.

Целта на тази прагматична, техническа и институционна среща е да се улеснят прекия двустранен контакт и взаимното опознаване; да се насърчат постоянния диалог и обмяната на опит, да бъдат обсъдени различни форми на сътрудничество и да бъдат открити възможности за бъдещо партньорство по съвместни инициативи в сектори от интерес и за двете страни.

Заместник-председателят на Испанската конфедерация на фирмените сдружения (СЕОЕ) и председател на Строителната камара, г-н Хуан Ласкано, председателят на ASAJA (фермерско сдружение с над 50,000 члена) и представители на фирми от секторите земеделие, воден сектор и строителство и инженерна дейност  вече разговаряха с пресата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване