01/21/13 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Атанасова: Откакто съм министър, никой не е взимал бонуси

Откакто аз съм министър, никой в министерството не е взимал бонуси и допълнително материално стимулиране. С тези думи здравният министър Десислава Атанасова коментира твърденията на хора от партията на Меглена Кунева, че служителите на четири министерства са получили бонуси миналата година. Това, което правят няколко месеца преди изборите, е абсолютна лъжа, посочи Атанасова.
Показвайки документи, министърът опроверга информацията, че от партията на Кунева са искали достъп до обществена информация в министерството. Здравният министър уточни, че до 30 септември 2012 г., а и след това, средствата във ведомството са разпределяни само и единствено за трудови възнаграждения на служителите. „Никой друг от администрацията не е получавал нито бонуси, нито допълнително материално стимулиране. Всички средства, които допълнително са влезли в бюджета на министерството през месец октомври, са средства, с които са увеличени възнагражденията на работещите в психиатричните клиники и кръвните центрове, подчерта Атанасова.
Всички средства, които са спестени от перо „Капиталови разходи" и е имало икономии от тях, са предвидени да бъдат за увеличение на заплатите на работещите в спешната помощ, работещите в държавните психиатрични болници и това е многократно обявявано, каза още министърът.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване