01/21/13 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Бъсеску: Гарантирам, че румънците няма да залеят Великобритания

Гарантирам, че румънците няма да нахлуят във Великобритания след 1 януари 2014 г., когато изтичат ограниченията на трудовия пазар. Това заяви румънският президент Траян Бъсеску на годишна среща с акредитираните посланици в Букурещ, съобщиха Медиафакс и БТА.
"Гарантирам на британците и всички заинтересовани, че румънците няма да превземат Великобритания. Румъния е една много хубава страна", подчерта държавният глава.
Миналата седмица румънският външен министър Титус Корлъцян възрази, че темата за потенциалната вълна от румънски имигранти след падането на рестрикциите е използвана в предизборната кампания във Великобритания. Той посочи, че румънците не са третирани коректно, въпреки че са допринесли с труда си за Олимпиадата в Лондон и за икономическия растеж на страната.
Бъсеску призова правителствата на страните членки на ЕС да се върнат към техническия подход по отношение на присъединяването на Румъния към Шенген, подчертавайки, че Букурещ е изпълнил задълженията си по договора за присъединяване.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване