01/21/13 17:19
(http://www.klassa.bg/)

В Алжир са били убити 37 чужденци от 8 националности, 7 са още в неизвестност

37 чужденци от 8 различни националности са били убити по време на нападението и взимането на заложници от страна на ислямистка групировка в газовото находище в южен Алжир. Това обяви в понеделник официално на пресконференция алжирският премиер Абделмалек Селал. Седем чужденци са още в неизвестност. Засегнатите страни са потвърдили смъртта на един французин, един американец, двама румънци, трима британци, 6 филипинци и 7 японци. Премиерът подчерта, че заложниците са били убити с по един куршум в главата.
В същото време Селал съобщи за смъртта на 29 терористи, още трима са били заловени живи. Всички похитители произхождали от северната част на Мали, но имали алжирско, канадско, египетско, тунизийско, малийско и мавританско гражданство. Те са членове на групата на Моктар Белмоктар, един от основателите на „Ал Кайда в ислямски Магреб“. Той я напуска през октомври и създава своя групировка. Белмоктар пое отговорност за заложническата акция от името на „Ал Кайда“, отбелязва АФП.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване