01/21/13 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Разкриват филиал на МУ - Плевен във Велико Търново



От есента във Велико Търново може да бъде разкрит филиал на Медицинския университет в Плевен за обучение на медицински сестри и акушерки, съобщи кметът Даниел Панов по време на тържество, посветено на Деня на родилната помощ в МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов", предаде БТА.

Предстоят серия от разговори с министъра на образованието Сергей Игнатов и ръководството на Медицинския университет в Плевен за разкриване на филиал в Търново, допълни той.

Кметът на общината присъства на традиционното тържество по "орисване" на първото бебе за годината. Пламен Митев се е появил на бял свят на 1 януари, а негови орисници станаха жените от "Зонта клуб".

Общо 1322 бебета са се родили през миналата година във Великотърновска област. От тях 740 са се родили във Велико Търново - с 21 повече от предходната. Момчетата са с 12 повече от момиченцата. Десет са двойките близнаци.

На днешния Бабинден във Велико Търново са проплакали шест деца, съобщи началникът на АГ-отделението д-р Николай Русанов.


www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване