03/13/13 22:35
(http://www.klassa.bg/)

Великобритания е склонна да действа сама в Сирия

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън за пръв път сигнализира, че неговата страна може да започне да доставя оръжия за сирийските бунтовници, съобщава австралийският вестник „Сидни морнинг хералд”. Той добави, че Лондон е готов да наложи вето или да наруши ембаргото на ЕС за доставяне на оръжия за бунтовниците, които се борят срещу режима на президента на Сирия Башар Асад.
Камерън изрази своята неудовлетвореност от неуспеха на ЕС да преразгледа тоталната си забрана върху продажбите на оръжия за Сирия и заяви, че британското правителство е готово да действа само, ако другите страни-членки на ЕС откажат да променят своята позиция.
Британските дипломати миналия месец получиха отказ в своя опит да се сдобият с преразглеждане на ембаргото, докато в същото време другите страни членки на ЕС подкрепиха по-малки промени, разрешавайки „несмъртоносна” военна помощ, като бронежилетки и бронирани линейки.
Камерън заяви, че Лондон ще поднови своите усилия за промяна, когато се извършва преразглеждането на ембаргото, което се случва на всеки три месеца. Премиерът подчерта, че Великобритания остава „независима държава”, която е готова да действа съгласно своите интереси.
„Надявам се, че ще успеем да убедим нашите европейски партньори, ако и когато промяната стане необходима, те да се съгласят с нас”, заяви той пред
„Надявам се обаче, че няма да се стигне до това. Желанието ми е да продължим да се придържаме към подхода на ЕС. Но ако не можем, тогава ние ще правим нещата по нашия начин. Това е възможно”, каза британският премиер.













„Сидни морнинг хералд”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване