03/28/13 21:09
(http://www.klassa.bg/)

Елизабет II раздаде пари на жителите на Оксфорд

Кралицата на Великобритания Елизабет II и нейният съпруг Филип раздадоха символично милостиня на жителите на Оксфорд, предаде ИТАР-ТАСС. По този начин кралското семейство спази вековна традиция, датираща още от 13-и век.
Ритуалът наподобява действията на Исус Христос, който на Тайната вечеря измил краката и раздал хляб и вино на своите ученици. Традицията символизира християнския стремеж да бъдат нахранени гладните и напоени жадните.
За първи път от 400 години насам тази година церемонията се проведе в Оксфорд. Облечена в тъмносиньо палто и шапка от същия цвят кралицата раздаде великопостната милостиня на пенсионерите - 87 мъже и 87 жени, които през целия си живот са работили неуморно в полза на Обединеното кралство.
На всеки един от тях тя връчи по две кошници - червена и бяла, с монети за колекционери. В първата е имало 87 пенса, колкото години ще навърши Нейно Величество, а във втората - монета от 5 паунда и от 50 пени в чест на 60-годишния юбилей от коронацията на монарха.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване