03/28/13 22:57
(http://www.klassa.bg/)

Първа помощ при остър инфаркт на миокарда и кои са животоспасяващите действия на болния и близките – тази неделя, от 8:00 в “Духът на здравето” по bTV

Тази неделя „Духът на здравето” ще започне с внимание към най-големия човешки орган– кожата. Тя е огледало на цялостното ни здравословно състояние и има изключително важна роля за правилното функциониране на организма. По темата – „Стареенето на кожата като медицински, а не естетичен проблем”, д-р Неделя Щонова ще разговаря с дерматолога д-р Евгений Христозов.

Какви са основните грижи, които трябва да полагаме против стареенето и как да се научим да разпознаваме и различаваме козметичните от дерматологичните проблеми на кожата? Какви са видовете стареене и защо зеленият чай е не само един от най-мощните антиоксиданти, който блокира стареенето, но и спомага превенцията на злокачествени заболявания? –отговори на тези въпроси зрителите ще получат от полезните съвети на д-р Христозов.

Как да разпознаем инфаркта? Силна болка или тежест в гърдите, понякога придружени с изпотяване, гадене и смъртен страх – това ли са основните симптоми и какви са най-важните първи животоспасяващи действия до идването на Бърза помощ? На тези въпроси ще отговори доц. Елина Трендафилова - началник на отделението по спешна кардиология към Национална кардиологична болница.

Рубриката „Сладко училище” или Заедно срещу диабета обръща внимание на едно от сериозните усложнения на диабета, а именно гангрената. Проф. Иван Поромански, ръководител на Клиниката по гнойно-септична хирургия към "Пирогов" ще представи златните съвети срещу развитие на диабетно стъпало. Всичко това зрителите ще видят тази неделя от 8:00 часа сутринта в „Духът на здравето” по bTV.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване