03/29/13 18:41
(http://www.klassa.bg/)

"България в Шенген" - острието в кампанията на британските националисти

За всекиго, следял събитията през последните години е ясно, че британската крайно-дясна Партия на независимостта (UKIP) и нейният лидер Найджъл Фарадж се открояват с неограничено политическо безочие, поне що се отнася до ролята им в политическия живот на Европа.

Най-новият им принос към това е писмо до потенциални избиратели, с копие от което разполага btvnews.bg, в което британският политик призовава гражданите на страната си „да затворят вратата” пред имиграцията от ЕС.

В отчаяният вопъл на Найджъл Фарадж се посочва, че след 1 януари 2014 г. „29 млн. души от България и Румъния ще имат право на дом” във Великобритания – „не само да работят, но и да се възползват” от образование, болнични и социални услуги.

„Няма съмнение, че мнозина от тези които ще дойдат са достойни, работещи хора. Тревогата идва, че не можем да изберем кой идва, а вече има румънска престъпна вълна в страната. Върху 68 000 румънци, които пребивават в Обединеното кралство, полицията е извършила 27 000 ареста за последните пет години. Ситуацията е напълно неприемлива и нещо трябва да се направи”, се казва в „трогателното” послание на британския националист.
„Либерал-демократите и консерваторите дори няма да ни кажат, колко хора ще дойдат, но сме съгласни, че докато сме част от ЕС, те не могат да спрат случващото се.
Лейбъристите също са за ЕС и предлагат да не се прави нищо”, продължава писмото на UKIP, която от създаването си през 1990-те гравитира единствено около имиграционната политика на Великобритания, а от първото десетилетие на ХХІ век влезе в активната политика на Острова с открита евро-скептична позиция.

В заключение на писмото Найджъл Фарадж предлага на потенциалните си симпатизанти „да подкрепят партията”, в замяна на което ще получат безплатно копие от памфлета „Колко румънски и български граждани ще се преместят в Обединеното кралство след 1 януари 2014 г.”

„Да кажем стига толкова”, завършва посланието на британския „патриот”.














btvnews.bg
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване