03/29/13 22:16
(http://www.klassa.bg/)

Докторът спасител на Адел: Божия благодат е, че възстанових този прекрасен глас

"Истинска божия благодат е, че възстанових този прекрасен глас, който ще носи радост и ще вдъхновява милиони хора", заяви професорът по ларингална хирургия в Масачузетската главна болница в Бостън. Хирургът д-р Стивън Зейтелс имаше трудната задача да спаси един от най-обичаните гласове в света. Сега той разказва как разбрал, че операцията на гласните струни на Адел е била успешна, когато певицата му подарила прекрасно частно изпълнение на хитовата си песен Rolling In The Deep. Зейтелс, който е лекувал звезди като Джули Андрюс, Лайнъл Ричи и Роджър Долтри, оперира Адел в края на 2011 г., след като възпаление на гласните й струни стана причина да загуби гласа си.  Той твърди, че не просто спасил гласа й, а дори го подобрил.

По време на двучасовата операция хирургът използвал микрохирургически инструменти и лазер, за да отстрани полип и да възстанови скъсан кръвоносен съд.

Д-р Зейтелс казва, че уменията му са резултат от тийнейджърската му страст да шие кожени торби.

55-годишният лекар разказа за гордостта си от впечатляващото завръщане на певицата с "Оскар" за песента от последния филм за Джеймс Бонд Skyfall тази година.

"Истинска божия благодат е, че възстанових този прекрасен глас, който ще носи радост и ще вдъхновява милиони хора", заяви професорът по ларингална хирургия в Масачузетската главна болница в Бостън.

"Използвайки ларингоскопа си, видях, че тя се е излекувала добре, но трябваше да видя как се справя певческият й глас.

Помолих я да изпробва певческите си умения и тя изпя прекрасно Rolling In The Deep. Гласът й звучеше по-ясно и по-чисто отпреди", разказа лекарят.

"Разбира се, че бях изключително щастлив. Това беше прекрасен момент и за двама ни и един от най-запомнящите се в кариерата ми", допълни д-р Зейтелс.

Той разработва гел, който ще възстановява еластичността на гласните струни, ако бъде инжектиран редовно в гърлото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване