03/29/13 16:49
(http://www.hsnovini.com/)

Унгарският китарист Шандор Мещер с концерти в Хасково и Димитровград

Унгарският китарист и продуцент Шандор Мещер

В началото на април в Хасково и Димитровград концерти ще изнесе унгарският китарист и продуцент Шандор Мещер. Популярният музикант идва в България за фестивала на класическата китара в Кюстендил, където ще бъде част от журито. В страната ни той ще изнесе поредица от концерти. Тук ще гостува по  покана на създателят и организаторът на Джаз фестивала в областния град Димитър Русев – Мутата.

Концертът в Хасково ще бъде на 8 април в художествена галерия “Атанас Шаренков”. Тогава ще бъде открита и фотоизложба на унгарски студенти. На 9 април класическият китарист ще свири в Дом –музей “Пеньо Пенев” в Димитровград.. В същия ден унгарецът ще гостува и в местното музикално училища „Васил Левски”, сподели Димитър Русев – Мутата.

В репертоара на Шандор Мещер успешно се преплитат различни музикални стилове – от игривите ритми на унгарския композитор Бела Барток, мелодичните звуци на Балинт Бакфорк и Карлос Паредес до южноамериканските мелодии на Астор Пиацора и близките до латино-джаза произведения на Вила-Лобос. За последните 10 години Шандор Мещер е изнесъл над 500 концерта в 14 страни от света.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване