05/13/13 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Facebook купува израелската Waze за $ 1 млрд.

Най-голямата в света социална мрежа Facebook възнамерява да купи за $ 1 милиард израелската компания Waze, създала приложение за споделяне на местоположението на потребителя, информация за задръствания и аварии и цената на горивата в бензиностанциите, съобщи информационният сайт Kaldata.

Според изданието Calcalist, преговорите за придобиването на активите се водят от около шест месеца и вече компаниите са успели да се договорят за основните условия по сделката. Facebook и Waze започнаха да си сътрудничат през октомври 2012 г., когато потребителите на геолокационната услуга получиха възможност да споделят с приятелите си във Facebook информация за своите маршрути.

Засега услугата се използва от около 47 милиона души. Ако сделката се осъществи, това ще укрепи позициите на Facebook в мобилния сегмент. Според последния доклад на социалната мрежа, сега около 751 милиона от 1,1 милиарда активни потребители влизат в нея с помощта на смартфони.

Компанията не е коментирала все още предстоящата сделка. Waze няма да бъде първата придобивка на Facebook в Израел. През 2011 г. социалната мрежа купи Snaptu, разработваща приложения за стари модели телефони, поддържащи само Java, а през 2012 г. - Face.com, създала алгоритми за автоматично разпознаване на лица в снимките.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване