05/13/13 17:12
(http://www.klassa.bg/)

Време е за нов десен проект

В резултатите от Избори 2013 има и нещо хубаво. Дясното у нас в този му тегав вид стигна своето дъно и вече може да тръгне нагоре. С нови лица, с нови идеи и с нормално поведение, което да спечели десните избиратели у нас.
Фактите са си факти. ДСБ и СДС не влязоха в парламента. Меглена Кунева - също с претенции за дясното, остана извън парламента.
Това, че лидерите на десните партии извън парламента хвърлиха оставка, е добре, защото дясното у нас има нужда от спешно възстановяване. Твърде дълго една малка армия от генерали от някогашното голямо СДС влизаха под различни имена на коалиции и на партии в парламента и говореха от името на всички десни избиратели. Без обаче да печелят битки и без да демонстрират съгласие помежду си. Това очевидно омръзна и на най-ревностните привърженици на синята идея, които трудно преглъщат сложния коктейл от драми и характери на лидерите на дясното. Толкова им омръзна, че част от електората им стигна до там, че да гласуват за ГЕРБ.
Така че, поражението на тези избори може да роди добра новина. От няколко месеца се говори за нов десен проект, в който да влязат експерти и общественици от СДС, ДСБ, партията на Кунева и някъде от редиците на ГЕРБ.
Може пък да е дошло време за дясно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване