05/13/13 16:01
(http://www.hsnovini.com/)

Драгомир Стойнев: Резултатът ни на изборите е изключително добър

БСП е първа политическа сила в 4 общини в областта, обяви Стойнев

Трима народни представители от Коалиция за България влизат в следващия парламент. То е водачът на листата Драгомир Стойнев, Стефан Танев и Смиляна Нитова. На пресконференция днес те определиха представянето на партията им в Хасковска област като изключително добро. Никога досега не сме имали три мандата от Хасковски район в парламента, обяви Драгомир Стойнев. Според резултатите, цитирани от него, на база 100 % обработени протоколи, Коалиция за България изостава от ГЕРБ в региона само с 828 гласа. Спрямо 2009 година партията е повишила доверието си сред избирателите с над 32 процента, отчете Стойнев.

БСП е първа политическа сила в 4 общини в областта. Това са Димитровград, Свиленград, Харманли и Тополовград. Стойнев призова останалите избрани народни представители от Хасково да си подадат ръка и да работят заедно за развитието на областта. “Започваме работа с всеки един гражданин, със всеки един кмет независимо от неговата политическа принадлежност и ще се борим за икономическия и социалния потенциал на област Хасково”, заяви още Стойнев.

Според него спешно трябва да се сформира ново правителство, но било изключено те да участват в един кабинет с ГЕРБ. Нашето предложение е следващото правителство да не е политическо, заяви Стойнев и допълни, че няма политическа сила, която да иска нови избори. Такива според Стойнев няма да се случат. “Политическите партии са длъжни да се разбират, но не на политически съюз, а на база програма, която в парламента да получи най-широката политическа подкрепа”, каза той и допълни, че ГЕРБ няма да имат глас в тази програма.

Стойнев обяви, че в бъдещия парламент е готов да поеме поста на социален министър, ако му бъде предложено. Смиляна Нитова пък информира, че е вероятна промяна в сесийната група на БСП в местния парламент. Така в ОбС може да влезе Димитър Шалапатов. Стойнев, който е член на партийната организация в Ботевград , заяви че в кратки срощове ще прехвърли членството си в Хасково.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване